Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Създадена е регионалната мрежа БАЛКАНКОМ

   

Създадена е регионална мрежа от катедри /департаменти по комуникация и комуникационни специалисти на Балканите – БАЛКАНКОМ като международно сдружение с нестопанска цел, което ще обедини усилията за реализирането на интердисциплинарни научни проекти в сферата на публичната комуникация на преподаватели и експерти от Албания, България, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия и Турция.

За първи президент на БАЛКАНКОМ бе избрана проф. д-р Минка Златева, автор на идеята и организатор на трите работни срещи от 2007 година досега.

Събитието се състоя в рамките на Дванадесетата международна научна конференция на Катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” на ФЖМК на СУ на тема “Комуникация и цивилизации”, завършила в СУ. Тя бе посветена на глобалната инициатива на ООН “Алианс на цивилизациите”.

В своето приветствие към участниците в конференцията и учредителите на БАЛКАНКОМ президентът на Република България Георги Първанов подчерта, че “за нас, жителите на Балканите, диалогът и общуването между различните култури и традиции, етноси и религии е не само част от политическата ни отговорност, то е част от ежедневната ни работа за утвърждаване и развитие на европейския облик и перспектива на нашия регион.

Конференцията бе организирана съвместно с ПРООН-България и Европейската асоциация за обучение по журналистика (EJTA), която проведе в София своята 19-та Годишна среща с участието на 56 преподаватели по журналистика от цяла Европа.