Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ръководството на СУ получи благодарствено писмо от ректора на Карагандинския икономически университет

   
Ръководството на СУ получи благодарствено писмо от ректора на Карагандинския икономически университет

Ректорът на Карагандинския икономически университет в Казахстан проф. Йеркара Аимагамбетов оцени много високо обучението, което Стопанският факултет на Софийския университет проведе с магистранти от казахстанския университет тази година.

На 31 март 2014 г. в зала 524 на Стопанския факултет бяха посрещнати 27 специализанти от Карагандинския икономически университет. Едноседмичната специализация на студентите магистранти бе на тема „Съвременно финансово-счетоводно и информационно обезпечаване и бизнес оценяване в условията на глобализация”. В лекциите се включиха преподаватели от Стопанския факултет, а практическото обучение бе осигурено от финансови институции – партньори на Стопанския факултет. В края на специализацията участниците получиха удостоверение за проведеното обучение от СУ "Св. Климент Охридски".

Проф. Йеркара Аимагамбетов отбелязва в писмото си, че успешното сътрудничество между двата университета значително е разширило възможностите за личностното развитие на казахстанските студенти, които са имали ползотворен престой у нас и оценяват високо проведения стаж и включените в него образователни курсове.

В писмото ректорът на Карагандинския университет отправя най-искрената си благодарност към ръководството на Стопанския факултет на СУ в лицето на неговия декан доц. Тодор Попов, както и на г-жа Иванка Джакова – инспектор международна дейност във факултета.