Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Протест!

   
Протест!

Академическият съвет на СУ „Св. Кл. Охридски” Ви кани на 11 май 2010 г., ден на св. Кирил и Методий, покровители на образованието и културата, в 10.30 часа на централното стълбище на Университета, за да изразим несъгласието си с автоматичното орязване на държавната субсидия и настояването си за определяне на реални приоритети още в тазгодишния бюджет.

Уважаеми колеги,

съгласно решение на академическия съвет от 28 април 2010 г. по повод постановление на министерския съвет № 76 от 20 април 2010 г. за оптимизиране на месечното разпределение на разходите и трансферите/субсидиите по републиканския бюджет за 2010 г. и след консултации с декани и членове на Академическия съвет, бе изпратено писмо до министър-председателя на Република България и копие до вицепремиера и министър на финансите. Прилагаме текста на изпратеното писмо .

Публикуваме кратка справка за движението на бюджета на Софийския университет „Свети Климент Охридски” през последните години. Имайте предвид, че дадените данни за 2010 г. включват наложеното 10% съкращение на субсидията.