Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Промоция на Химически факултет

   
Промоция на Химически факултет

Проф. Тони Спасов – декан на Химически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, откри церемонията по тържественото връчване на дипломите за висше образование.

Химическият факултет е един от най-силните факултети на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Около 30 % от научните публикации на Университета принадлежат на преподаватели от Химически факултет. Преди два месеца се връчи голямата награда за наука Питагор и от над 150 номинирани кандидати на финал отиват трима – от Софийски университет, и тримата са преподаватели в Химическия факултет. Студентите с диплома от Химически факултет могат да останат в науката, да работят в индустрията – ако искат да имат високи доходи, в търговията – 20% от търговията в света е с химически продукти, дори и в администрацията – като политици, по примера на Маргарет Тачър – доктор в областта на спектроскопията.

Цвета Митева – отличник на випуска от специалност Химия, благодари от името на целия випуск на преподавателите, за знанията, които са им дали, не само в областта на химията, но и за това как да живеят, да развиват въображението си и да гледат в бъдещето.

Коментари

Влез, за да коментираш.