Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Проектът “Европейски стипендии и награди” се удължава с още две години

   
Проектът “Европейски стипендии и награди” се удължава с още две години

Снимка: http://www.ise.uk.com

46 млн. лева допълнително ни отпуска Европейският социален фонд по проекта “Студентски стипендии и награди” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, обявиха от Министрество на образованието, младежта и науката.

По същата програма досега за 21 месеца са изплатени 39 млн., поясни г-н Пламен Славов от МОМН. Комитетът за наблюдение на оперативните програми, обаче е разрешил да продължим програмата с още две академични години и дори е увеличил със 7 млн. сумата, на която можем да разчитаме. Общата сума вече е 46 мил. лева. Всички редовни студенти с добър успех ще могат да кандидатстват в интернет на специализирания сайт, като всеки семестър 15 000 души ще могат да разчитат на стипендия, която в момента е 90 лв. на месец, а наградите са еднократно за семестър по 200 лв.

Предимство досега в получаването на награди имаха отличници в техническите и инженерните специалности. От следващата учебна година 2010/2011 г., обаче с тях ще бъдат поощрявани и студентите от педагогическите специалности, поясни г-н Пламен Славов.

Комисията по европейски стипендии и награди на СУ “Св. Климент Охридски” се надява и през новата академична година интересът към тези стипендии да бъде още по-голям, отколкото е бил до сега. Също така ще бъде помислено и за промени в организацията на подаване на документи.

Коментари

Влез, за да коментираш.