Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Пресконференция на ТВ Алма Матер

   
Пресконференция на ТВ Алма Матер

Националната университетска телевизия Алма Матер даде пресконференция във връзка с българо-френски проект за мултикултурни издания.

Събитието е част от проекта “Изграждане и развитие на европейска студентска телевизионна мрежа” по европейската програма „Младежта в действие”. Целта – създаване на мултикултурни издания на студентските предавания „Ку ку : Презареждане и „Ателие” ( студентска работилница за култура и изкуство). Темите - „Да си млад в България и Франция” „Да си различен в това, което правиш”.

В началото на седмицата на работна среща студентите представиха свои работи – различни в тематиките, различни в ракурсите, различни в идеите, но сходни в търсенето на лична позиция и емоционална ангажираност.

Младите хора се срещнаха чрез Ку-ку: Презареждане със сатиричните образи на българската действителност. Чрез „Ателие” видяха младите творци, които искат да живеят в свят, където вратите не се заключват и не се затварят в клетки. Френските студенти показаха проблемите на хората на физическия труд в развитата европейска държава, които припадат по поточните линии за отпадъци и мечтаят за живот без болести на някой остров....

Френските групи бяха разделени на две, като Safar, Pierre-Philippe, Sebastien, Tam, Ariane, Aurylia и Laura от Лил работиха с екипа на работилницата за култура и изкуство „Ателие”. Парижките им колеги Sophie,Valentina, Nathalie, Charlotte, Martial и James с „Ку-ку: Презареждане” разследваха какво е да си млад в България.

На пресконференцията и двете страни споделиха за натрупания опит и разликата между подходите, които се използват на снимачната площадка и за това, че професията им е помогнала да разберат повече неща за България и Франция, за живота на младите хора. Те са поставили основата на това млади хора от различни европейски страни да работят заедно за европейското бъдеще.

Коментари

Влез, за да коментираш.