Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Празници на световни туристически дестинации – ЮАР

   
Празници на световни туристически дестинации – ЮАР

За трета поредна година студенти от ІV курс на специалност „Туризъм” и техните преподаватели от катедра „География на туризма” на Геолого-географския факултет на Софийския университет организират празници на избрани световни туристически дестинации.

В студентския театър „Алма Алтер“ бе представена втората дестинация – Република Южна Африка. Целта на организаторите е с помощта на изкуството да се представят природата, културата, традициите и тяхната атрактивност в световния туризъм. Организатори на събитието са гл. ас. д-р Вера Николова и гл. ас. д-р Атанас Казаков от ГГФ.

Д-р Вера Николова приветства с добре дошли всички гости в залата и отбеляза, че повод за събитието е 20-годишнината от провеждането на първите демократични избори в ЮАР и обявяването на независимостта на републиката.

1

Официалните гости на събитието бяха посланикът на ЮАР в България Ванеса Калверт; представители на туристическа агенция „Булкарт Травъл”; проф. Симеон Недков, преподавател във Философския факултет на СУ и един от учредителите на Форум за приятелство между България и ЮАР; зам.-деканът на ГГФ доц. д-р Филип Мачев.

2

Празникът на ЮАР започна с химна на страната. Своеобразното пътешествие в Република Южна Африка бе представено от студентите по оригинален начин – чрез музика, танци, атрактивни декори, актьорско майсторство и много чувство за хумор. Пътешествениците посетиха музея на диамантите в Кейптаун, музея на Нелсън Мандела в Йоханесбург, аквариума „Два океана” в Кейптаун, замъка на нос Добра надежда, който е една от най-старите оцелели сгради в ЮАР, срещнаха се с представители от племето Зулу и научиха много интересни факти, свързани с историята, природата, културните особености и традициите на страната.

3

В представянето на туристическата дестинация студентите включиха и публиката, като задаваха любопитни въпроси, свързани с ЮАР, а отговорилите правилно получиха награди. В края на представлението студентите почерпиха всички гости с торта и южноафриканско вино.

4

След представлението посланикът на ЮАР изказа искрената си благодарност към организаторите за интересното представяне на държавата. Тя отбеляза, че е много впечатлена и възхитена да бъде в Софийския университет и да види, че в Европа ЮАР може да бъде представен по този прекрасен начин.

5
6
7
8
9
10