Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Поглед на изток

   
Поглед на изток

Делегация от високопоставени индонезийски представители е на официално посещение в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Делегацията беше приета от ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – проф. дин Иван Илчев, в 10:30 часа тази сутрин в Зала 1 на Ректората. В рамките на един час официалните гости имаха възможност да се запознаят с мястото на Университета не само в България и на Балканите, но и в Европа и по света, с предстоящите и реализираните вече проекти, с тясната взаимовръзка между Университета и бизнеса, политиката, икономиката, влиянието му изобщо върху различни сфери на развитието на страната ни.

Проф. дин Иван Илчев подчерта, че Софийски университет проявява голям интерес към връзките си с бързоразвиващите се азиатски страни, така например Университетът има споразумения със седем от десетте най-добри висши училища в Китай, преди две седмици празнува 20 годишнина на специалност Японистика, а до две седмици се очаква да подпише споразумение за изграждането на Българо-корейски IT център.

И двете страни изразиха желания в близките две години изучаването на индонезийски език като избираем предмет към Катедра „Класически изток” на Софийски университет „Св. Климент Охридски” да промени статута си.

Коментари

Влез, за да коментираш.