Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Откриха 47-ия летен семинар по български език и култура за чуждестранни българисти и слависти

   
Откриха 47-ия летен семинар по български език и култура за чуждестранни българисти и слависти

Зам.-ректорът проф. Недю Попиванов откри тържествено 47-ия летен семинар по български език и култура за чуждестранни българисти и слависти, който се провежда в Националния учебен център на Българския червен кръст в с. Лозен.

Приветствие към участниците и гостите поднесе и Декана на Факултета по славянски филологии и Директор на семинара проф. Панайот Карагьозов.

Летният семинар по българистика за чуждестранни българисти и слависти към Софийския университет „Св. Климент Охридски" е създаден през 1963 г. Той се провежда ежегодно с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката на Република България и Софийския университет. Цялостната подготовка, организация и провеждане на Семинара са поверени на Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Свети Климент Охридски”.

Обучението по български език, литература, история и култура осъществяват преподаватели от Факултета но славянски филологии, Историческия факултет, Българската академия на науките и други авторитетни научно-преподавателски институции. По време на Семинара се организират тематични кръгли маси, в които участници в Семинара и специално поканени наши и чуждестранни изследователи излагат свои виждания по актуални въпроси на българистиката.

Летният семинар по българистика съчетава методиката на класическото университетско обучение с идеята на Ян Амос Коменски за „училище – игра”. Той се провежда във ваканционна обстановка, при която дистанцията между преподаватели и слушатели е сведена до минимум.

Повече информация за семинара може да получите на адрес: http://slav.uni-sofia.bg/