Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Осма регионалната конференция по психология за Югоизточна Европа

   
Осма регионалната конференция по психология за Югоизточна Европа

На 30 октомври започна своята работа Регионалната конференция по психология за Югоизточна Европа - THE SOUTH-EAST EUROPEAN REGIONAL CONFERENCE OF PSYCHOLOGY (SEERCP 2009): Southeastern Europe Looking Ahead - Paradigms, Schools, Needs and Achievements of Psychology in the Region.

Конференцията се организира от Дружеството на психолозите в Република България, в сътрудничество със Софийския университет "Св. Климент Охридски", Института по психология - БАН и Сдружението на младите психолози "4 Април" и националните асоциации на психолозите в югоизточна Европа. Международни партньори и спонсори на конференцията са: Международния съюз за психология(IUPsyS), Международната асоциация по приложна психология(IAAP), Международната асоциация по крос-културна психология (IACCP), Европейската федерация на психологическите асоциации(EFPA) и Европейската асоциация по психология на здравето(EHPS).

Регионалната конференция по психология за Югоизточна Европа е Осмата регионална конференция в световен мащаб под патронажа на водещите организации на професионалната общност на психолозите. Основната цел на конференцията е да даде тласък на развитието и утвърждаването на психологията като наука и професионална практика в региона на югоизточна Европа и да подпомогне изграждането на капацитета и партньорските мрежи на организациите на психолозите в региона и света.

В научната програма на SEERCP 2009 са включени: 12 симпозиума с над 300 научни доклада (статии, съобщения и постери) от над 500 автора; 20 пленарни доклади на водещи психолози от 5 континента и авторитетни ръководители и представители на световните организации на психолозите; 25 работни и тренинг семинари, кръгли маси и тематични дискусии с участието на колеги не само от страните в региона, но и от целия свят. По време на конференцията /тя ще продължи до 1 ноември/ ще имате възможност да се срещнете с много известни психолози и да научите повече за техните постижения, проекти и приложни инициативи в редица области от голямо обществено значение - здраве, насилие в училище, престъпност, тероризъм, предприемачество, развитие на ефективни обществени политики и стопански организации.