Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Официално посещение в дома на Валери Петров по случай деведесетгодишния му юбилей

   
Официално посещение в дома на Валери Петров по случай деведесетгодишния му юбилей

От името на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. дмн Недю Попиванов поднесе Поздравителен адрес и символичен подарък на големия български поет Валери Петров, по случай деведесетгодишния му юбилей.

В разговора, който двамата проведоха - Валери Петров живо се интересуваше от проблемите на Алма Матер и промените, които вече се случват в Университета. Проф. Попиванов му разказа за работата, която ръководството – начело с проф. дин Иван Илчев, е извършило в последните години и проектите, на които предстои да бъде даден ход. Като логично продължение – в разговора се преплетоха наука и изкуство, политика и идеология.

Проф. дмн Недю Попиванов прочете Поздравителен адрес от името на проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, в който проф. Илчев изразява радостта на Алма Матер, че един от най-талантливите българи е част от академичната общност на Софийски университет още от своята 24-година възраст, винаги е присъствал в аудиториите и коридорите на Алма Матер със своя дух, вглъбен в думите на многобройните произведения излезли под неговото перо и за Университета е чест, че през 2005 година е удостоен с Голямата награда за литература на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. С великолепните преводи на Шекспир, Гьоте, Жак Превер, Джани Родари и много други от големите имена на Световната класика са белязани поколения българи и възпитаници на Университета.

Коментари

Влез, за да коментираш.