Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ново младежко предаване „АТЕЛИЕ”

   
Ново младежко предаване „АТЕЛИЕ”

На 5 март по БНТ стартира новото младежко предаване „АТЕЛИЕ” на студентската телевизия „Алма матер”. То е дело на студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации и е посветено на хората, които се занимават с изкуство, медии, култура и образование.

Часът е късен – 23,05, но всеизвестна истина е, че младите хора не обичат да проспиват младините си и са тренирани от среднощното четете през тежките университетски сесии.

В пилотното предаване ще се срещнем с шестима млади талантливи творци /повечето още студенти/, които работят в различни сфери – куклен театър, скулптура, програмиране, изобразително изкуство и музика. Ще надникнем в сложния свят на бъдещите артисти в кукления театър, ще почувстваме магията да направиш от изхвърлените вещи на другите живи, движещи се скулптури, ще се учудим как един фризьор вечер пее и твори музика, а компютърният специалист създава нови светове във виртуалния свят. И всичко това се прави от талантливи младежи, които казват: „..в България не е лесно да се прави изкуство, лесно е да избягаш, но ние ще сме тук”.

8
1-2

Отдавна в българското телевизионно пространство, което е наситено с филми на ужасите, безкрайни хазартни игри и жълти, клюкарски предавания имаше нужда от едно такова послание, от едни такива разкази за чудесните млади хора, които въпреки трудностите и усиленото време, в което живеят, не се страхуват да творят, да мечтаят, да се борят и да отстояват своето място сега и тук. Затова и целият студентски колектив е благодарен на Българската национална телевизия, която прие тяхната кауза за своя, повярва им и ги подкрепи. Искрени благодарности получи и Комисията за образователен обмен между България и САЩ – Fulbright, която не се поколеба да спонсорира този чудесен младежки проект.

Гледайте ги, възхитете се на креативния им талант и виталност!