Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Нова изява на Студентския дипломатически клуб

   
Нова изява на Студентския дипломатически клуб

По покана на бъдещите юристи и кандидат-дипломати, които се обучават в Юридическия факултет, г-н Райко Николов изнесе публична лекция на тема: „Българската дипломация в миналото - български посланик разказва“.

Г-н Райко Николов е безспорно интересна личност, която има какво да сподели с една любознателна колегия. Той е дългогодишен дипломат от кариерата, работил е в дипломатическите ни представителства във Вашингтон, Париж и Прага (през бурната 1968 г.) като секретар и съветник. Бил е посланик в Кувейт, Южен Йемен, Югославия и Италия (по време на процеса срещу Сергей Антонов). Сред международните форуми, на които Райко Николов е бил български представител, е Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа. Автор е на няколко мемоарни книги, в които споделя своя дългогодишен опит.

Пред младата аудитория опитния дипломат се спря най-вече на анализ на дейността на българската дипломация през миналия век и по-конкретно как се справя тя с проблемите на българската държавност след Първата и Втората световна война.