Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Научна конференция с международно участие "Кюстендилски четения"

   
Научна конференция с международно участие "Кюстендилски четения"

Снимка: www.minedu.government.bg

Седемнадесетата ежегодна научна конференция с международно участие „Кюстендилски четения” беше организирана от Регионален исторически музей – Кюстендил и Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Тема, която се разискваше от повече от 60 участника, беше „Провалите в историята”. В лекциите се включиха представители на Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Белградски университет, Народна библиотека на Сърбия, ЮЗУ „Неофит Рилски”, Нов български университет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Институт „Диалог Европа”.
Събитието се проведе от 4 до 6 юни в Регионалния исторически музей в Кюстендил. Кметът на Кюстендил г-н Петър Паунов откри събитието и изрази убедеността си, че всички анализи и изводи, които ще бъдат направени по време на конференцията, няма да останат само в залите, а ще бъдат чути и от хората извън тях. „Изключително важно е да отчетем резултатите от предишните грешки. В действителност научната мисъл трябва да ни изведе точно на правата посока, за да вземем правилните решения”, допълни Петър Паунов.

Източник: http://www.focus-news.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.