Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Най-добра студентска компания" на 2010 г. за "RS Consult" от Софийски университет "Св. Климент Охридски"

   
"Най-добра студентска компания" на 2010 г. за "RS Consult" от Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Снимка: http://news.expert.bg

Наградите, разработени по програмата „Учебна компания”, бяха връчени в рамките на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” вчера. Над 500 ученици, студенти, преподаватели и бизнес консултанти от страната дискутираха ролята на бизнеса в образованието в София.

22 студентски и 58 ученически компании се състезаваха за призовете. Първо място в раздела "Най-добра студентска компания" спечели компания "RS Consult" от Софийски университет "Св. Климент Охридски", която разработва онлайн шах за трима. Студентите ще имат възможност да премерят сили с участници от други европейски страни в надпреварата „European Enterprise Challenge 2010”, която ще се проведе в София на 1-4 юли. Отново две студентски компании от Софийски университет спечелиха две специални награди - "Смарт Айдиъс" грабна нагарада за "Екология", а приз за „Най-добра инвестиционна готовност” получи студентската компания „Отония”.

Форум "Изгряващи звезди" се организира за втори път от Джуниър Ачийвмънт и има за цел да срещне младите хора с лидери от публичния и частния сектор, за да обменят опит и споделят вижданията си поважни проблеми за образованието и бизнеса.

Източник: http://news.expert.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.