Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / На хоризонта: студентско интернет радио, дело на Факултета по журналистика в СУ

   
 На хоризонта: студентско интернет радио, дело на Факултета по журналистика в СУ

Снимка: http://journalistbg.files.wordpress.com

Студентската общност, която иска трибуна и има какво да каже, ще се възползва от предстоящия старт на интернет радио, чиято редакция ще бъде иградена изцяло от студенти.

Колеги от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет спечелиха проект пред Институт „Отворено общество” за създаване на студентско онлайн радио. Нещо повече, техническата база вече е налице, като към днешна дата екипът активно работи по цялостната концепция и конкретните програмни решения.

Планираната студентска медия ще е още една стъпка напред, дръзнала да заформи нещо като открито публично пространство за проблемите и победите на младите, несекващите теми от образованието, жизнените стилове на различните субкултури и групи от студенти.

Университетска телевизия „Алма Матер”, която безусловно подкрепи проекта на колегите при кандидатстването им, занапред активно ще си взаимодейства с екипа на бъдещото радио. Ще се обменят идеи, сюжети, герои и творчески подходи.

 

Всеки, който желае, може да изпраща предложения за предавания, рубрики, теми и гости на електронната поща на радиожурналистите: studentskoradio@abv.bg

 

Между другото, същите ентусиасти вече правят предаване по Радио София. Името му е „Академия на НЕуките” и върви всеки четвъртък от 21.05 часа.

Източник: http://amtv.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.