Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Ку ку: Презареждане”

   
„Ку ку: Презареждане”

„Една от прерогативите на Ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” е да поема отговорност за хубавите неща, които са се случили без негово участие” – с тези думи проф. дин Иван Илчев даде старт на новия сезон на „Ку ку: Презареждане”, който ще се излъчва по Българската Национална Телевизия всеки понеделник от 23:00 часа.

Ректорът напомни за голямата съпротива и недоверието, с което членовете на екипа на Национална Студентска Телевизия „Алма Матер” са се борили през последните години и подчерта, че тази телевизия нямаше да стане, „нямаше да я бъде – както казват македонците”, без активността на нейния директор – Светлана Божилова, без ентусиазма на младите хора, които работят в нея и без подкрепата на Българската Национална Телевизия. Проф. Илчев изрази радостта си от факта, че студенти от НБУ вече активно участват в подготовката на предаванията и надежда, че това ще постави началото на една изцяло младежка телевизия, с участието на студенти от всички висши учебни заведения в страната.

Директорът на телевизия „Алма Матер” – Светлана Божилова, описа новото „Ку ку: Презареждане” като много различно от легендарното "Ку-ку" от романтичните времена, с по-различен хумор и ирония, които отговарят на младежкия дух на днешния ден.

Гостите на Конферентната зала имаха възможност да видят шест минути от първите четири предавания.

Някои от темите които ще гледате през май са: Насилието сред младите, Българското, Младите и промяната, Свръхконсумацията, ГМО.

Коментари

Влез, за да коментираш.