Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Космически предизвикателства 2010

   
Космически предизвикателства 2010

Снимка: http://live.daemony.org

В рамките на научната и образователната програма на Институт „Диалог Европа” за летния семестър на учебната 2009/2010 г. ще се проведе специализиран лекторат за студенти, докторанти и преподаватели в Софийски университет „Св. Климент Охридски” на тема „Космически предизвикателства 2010”.

Програмата предвижда лекции и семинари с изявени български и чуждестранни лектори и гости-експерти в областта на космическите изследвания (от НАСА, Техническия университет в Щутгарт, ЕКА – Куру и др.). Партньори по проекта са Университетски център по космически изследвания и технологии към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Институтът за космически изследвания към БАН, Младежко сдружение „Циолковски” и Атлантическият клуб в България.

Началото ще бъде поставено този понеделник – 12 април, от 18:00 часа в Аулата на Ректората. Първата тема ще бъде „Пилотируеми Космически Полети” по случай Деня на Космонавтиката, а специален гост е космонавтът Александър Александров.

Международният ден на космонавтиката отбелязва годишнината от полета на съветския космонавт Юрий Гагарин с кораба "Восток" - първият в историята пилотиран от човек /1961/. Отбелязва се от 1969 г. по решение на Международната федерация по авиация (ФАИ).

Коментари

Влез, за да коментираш.