Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Конкурс за избор на български отбор за международно състезание по право

   
Конкурс за избор на български отбор за международно състезание по право

Фотограф: tracie7779

Обявен е конкурс за избор на студенти, които да представят България и своя университет в престижното интернационално състезание по международно право JESSUP. Селекцията се провежда от българското "Сдружение за международни състезания по право".

Philip C. Jеssup International Law Moot Court Competition е най-голямото състезание по международно право в света. Провежда се ежегодно във Вашингтон. Всяка година до финалите достигат повече от 100 отбора, представляващи 100-те най-силни университета от Америка, Европа, Азия и Африка.
52-то издание на състезанието ще се състои през март 2011. Казусът ще бъде публикуван през септември 2010, a темата, обявена за следващата година е "Право на въоръжените конфликти и борба с корупцията". Състезанието е под егидата на Международния съд в Хага. Целта му е да постави участниците в условия идентични на тези, в които протичат пледоариите пред Съда.

Изисквания

Кандидатите трябва да са студенти по право или международни отношения, да владеят отлично английски език и да имат интерес в областта на международното право.

Ако желаете да участвате, изпратете своята автобиография и кратко мотивационно писмо на английски език на orator@adp.bg.

Краен срок: 24 май 2010.

Повече информация може да намерите на официалния сайт на състезанието.
Във вторник, 18 май, от 15:00 часа в зала 2 на Юридическия факултет на Софийския университет ще се състои представяне на състезанието.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.