Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ивайло Христов спечели отличието за 2010 година на Джуниър Ачийвмънт България

   
Ивайло Христов спечели отличието за 2010 година на Джуниър Ачийвмънт България

Снимка: http://www.technews.bg

Ивайло Христов, съосновател на българо-датската компания за приложения за социални мрежи Комфо, получи награда за най-добър млад предприемач на 2010 година от Джуниър Ачийвмънт.

Наградата се присъжда за първа година, като критерии за избора са: потенциал за развитие на компанията, устойчивост, международен потенциал, развитие на човешкия капитал и иновативност.

Ивайло Христов е софтуерен специалист, завършва Софийски Университет, където и до момента преподава. Работи като софтуерен разработчик в Microsoft Business Solutions в Дания. Скоро след това решава да стартира собствена компания. Едва на 25 години той става един от основателите на Комфо, компания за приложения за социални мрежи, с успешна дейност на европейския пазар.

”Трудно е да се установят и следват общовалидни правила за успешен бизнес. Затова и за мен е изключително ценен опитът, който получих учейки по една от програмите на Джуниър Ачийвмънт България по време на образованието си – не само като предприемачески умения, но и като първи досег с истинския предприемачески дух”, коментира Христов.

Източник: http://www.technews.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.