Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Инвестиции в материалната база

   
Инвестиции в материалната база

За ремонтни дейности и иновации на аудитории в Ректората и за подпомагане на плащанията към Топлофикация ще бъде използвано 8%-ното увеличение на студентските такси.

От доста време се говори, не само в академичните среди, но и в публичното пространство, че намалената държавна базова издръжка на студент стеснява възможностите за инвестиции в развитието на висшето образование. Това е една от причините след 3-годишно упорство на вчерашното заседание на Академически съвет на Софийски университет да бъде гласувано увеличение на студентските такси с 8%. Процентът е обвързан с увеличението на минималната работна заплата у нас, разясни доц. Д-р Милена Стефанова – заместник-ректор по учебната дейност на ОКС Бакалавър и ОКС Магистър. На въпросът за евентуални студентски протести, зададен по време на пресконференцията за Кандидатстудентска кампания 2013/2014, доц. Стефанова напомни, че със студентите разговори ще продължават да се водят в добрия тон, който предполага академичната общност.

Проф. Иван Илчев също коментира за БНР „Нека има протести, но по същия начин студентите трябваше да протестират, когато правителството ни съкрати на половина капиталовите средства, които ни помагаха да ремонтираме аудиториите. Тогава студентите не протестираха, защото тези средства бяха добавени към студентските стипендии".

Коментари

Влез, за да коментираш.