Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Институт „Диалог Европа”

   
Институт „Диалог Европа”

На 13 април в зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" се откри Институт за докторанти и постдокторанти „Диалог Европа", който бе създаден по конкурс за „Центрове за върхови постижения" на Фонд „Научни изследвания".

В присъствието на представители на академичната колегия, журналисти и представители на неправителствени организации министърът на МОН доц. Даниел Вълчев и ректорът на СУ проф. Иван Илчев обявиха така необходимия и очакван институт за открит. Научните задачи, които си е поставила новата научна структура на университета са: развитие на научния потенциал на Алма матер, разработване на модела за работа и насърчаване на изследователските начинания на младите учени, подпомагане развитието в направление „човешки ресурси" и „международна дейност" в администрацията, хармонизиране на българската социална среда с тази на обединена Европа и насърчаване на регионалното сътрудничество.

Партньори на СУ за осъществяване на този забележителен проект са Българо-американската комисия за образователен и академичен обмен „Фулбрайт", Института по география към БАН, дирекция „Канцелария и архив" на МВнР, синдиката „Висше образоване и наука" към КНСБ и Държавната комисия за сигурност на информацията.