Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Геолого-географски факултет отбеляза Деня на земята с тържествено раздаване на дипломи и конференция на тема „Глобални промени”

   
Геолого-географски факултет отбеляза Деня на земята с тържествено раздаване на дипломи и конференция на тема „Глобални промени”

По традиция Промоцията по раздаване на дипломи на Геолого-географски факултет съвпада с патронния празник на факултета – Денят на земята. Тази година – в един ден се състоят тържествено раздаване на дипломите и конференция на тема „Глобални промени”.

Проф. д-р Петър Славейков – декан на Геолого-географски факултет, откри конференцията с кратко експозе, в което напомни за глобалните промени и проблеми, които все по осезаемо се усещат не само на глобално, но и на национално ниво. Човечеството е принудено да преосмисли разбиранията за своята задоволеност и да търси баланс. Проф. Славейков със съжаление добави, че тези проблеми са особено актуални в България, тъй като ако в по-развитите страни потребителите на храни и напитки са готови да заплащат по-високи цени за екологично-чисти продукти, то в България все още водеща е ниската цена. Интересен факт, който не много хора знаят е, че е доказано пренасянето на болестта „луда крава” в България с фураж , който съдържа животински остатъци. Деканът на Геолого-географски факултет акцентира върху важността на произхода на консумираните продукти.

Тържественото раздаване на дипломите беше открито с музикален поздрав от колегите от Факултета по начална и предучилищна педагогика.

С Почетен знак на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – Първа степен беше наградена Елена Кръстева Нейкова.

Коментари

Влез, за да коментираш.