Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Факултетът по педагогика отбеляза патронния си празник

   
Факултетът по педагогика отбеляза патронния си празник

Днес в 45 аудитория на Ректората бе отбелязан патронният празник на Факултета по педагогика – денят на светите братя Кирил и Методий. Тържеството започна с празничен водосвет. Събитието се провежда в рамките на Майските дни на културата на Софийския университет за 2014 г.

Деканът на факултета доц. д-р Бончо Господинов не скри удовлетворението си от факта, че събитието вече се е превърнало в традиция. „Ако нещо би могло да ни служи като опора, за да стигнем там, където искаме, това е образованието. Без делото на светите братя и техните ученици образованието в България би било нещо много по-различно. Затова има защо да не ги забравяме и да си спомняме за тях, за образованието и за науката за образованието”, отбеляза той.

1

Доц. Господинов подчерта, че е щастлив, че в една нелека реалност всички от факултета работят заедно и постигат големи успехи, а резултатите от работата им са видими. Той отбеляза още, че през последната година са се затвърдили контактите и сътрудничеството на Факултета по педагогика с Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика.

2

„Пожелавам на всички много здраве, лично щастие, много професионални успехи и сили, за да можем да продължаваме да работим така, да постигаме повече успехи и всеки следващ празник да се поздравяваме с тях”, каза в заключение доц. Господинов.

Тържеството приключи с поднасяне цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий.

3