Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Факултетът по математика и информатика на Софийски университет "Св. Климент Охридски" - без конкуренция

   
Факултетът по математика и информатика на Софийски университет "Св. Климент Охридски" - без конкуренция

Снимка: http://www.newages.eu

Състезателите, класирали се на първите три места в Турнира на Българската асоциация на софтуерните компании, който се проведе като трети новогодишен кръг от конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт, са възпитаници на Факултета по математика и информатика на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Победителите са студенти трети курс в различни специалности. Иван Иванов, който спечели със значителна преднина, следва в специалност Софтуерно инженерство. Второ място - Недялко Присадников (победител във финалния присъствен кръг на конкурса от 2009г.) учи Приложна математика, а трето място - Александър Георгиев, следва Компютърни науки.

Награждаването се проведе по време на традиционното Новогодишно парти на БАСКОМ в клуб Битбургер. Сред приставащите бяха представители на бизнеса, академичните среди, държавата и медиите.

В момента протича четвърти кръг от конкурса, който се провежда под патронажа на Българската асоциация на разработчиците на софтуер.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.