Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Един от приоритетите на СУ е Ученето през целия живот

   
Един от приоритетите на СУ е Ученето през целия живот

Започна кръглата маса на тема “Партньорство между Университета и бизнеса за устойчиво развитие на пазара на труда”.

В 10:00 часа тази сутрин, в Конферентната зала на Софийски университет “Св. Климент Охридски” доц. д-р Недялка Видева - заместник-ректор по учебната дейност на образователно квалификационна степен "магистър" и докторска степен, откри кръглата маса, посветена на връзките между висшето образование и бизнеса и подобряване на практическата подготовка на завършващите специалисти.

Целта на инициативата е да се представят резултатите от провеждането на стажантска програма за кариерни консултанти в реална бизнес среда и да се създаде конструктивна платформа за дискусия между представители на бизнеса, академичната общност и държавните институции относно възможностите за усъвършенстване на практическото обучение на студентите в съответствие с новите тенденции на пазара на труда.

На събитието присъстваха представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община, общността на работодателите, големи бизнес компании и неправителствени организации.

Проектът се финансира от Европейския социален фонд и Република България.

loga

Коментари

Влез, за да коментираш.