Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дискусия за БЪДЕЩЕТО НА СТУДЕНТСКИ ГРАД

   
Дискусия за БЪДЕЩЕТО НА СТУДЕНТСКИ ГРАД

Какво се случва повече от месец след трагедията в Студентски град? Какви мерки се взимат и има ли въобще промяна? Кога Студентски град наистина ще бъде град за студенти?

За да получим отговорите на тези въпроси, студентската ТВ Алма Матер и младежки неправителствени организации организират Дебат за Бъдещето на Студентски град. Дискусията ще се проведе на 15 януари, четвъртък, от 17.30 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.
Поканени са представители на изпълнителната и законодателната власт /министри, депутати, ректори/, неправителствени организации, студентски организации, инициативни групи и всички, които имат желание да се включат в дебата.

Потвърждение за участие в дискусията до момента са получени от министър Даниел Вълчев, Лютфи Местан, Янаки Стоилов от НС, Дилян Дилчев от Община Студентска, Йорданка Фандъкова от Столична община и комисар Петър Неделчев от VІІ РПУ.

Включете се и вие! Елате и заявете своята позиция!

Ето и някои от основните теми на дебата:

- Мерки срещу насилието в Студентски град
- Отговорните институции и техните действия и програми за справяне с проблемите
- Необходимите промени, за да стане Студентски град по-добро място за живот и учене
- Инфраструктура и застрояване
- Дискотеки, казина и библиотеки – къде е балансът и контролът
- За какво се използва университетската собственост
- Реституцията – безумна и дивашка или умерена и планувана

Бъдете активни: изпратете ни и вашите предложения за теми и въпроси, които да бъдат обсъдени. Молим ви за конструктивни предложения и дискусия, останалите ще бъдат изтривани.

И запомнете: това е ВАШАТА дискусия!

Нека заедно направим първата стъпка за по-добро бъдеще на Студентски град!

Съорганизатори на дискусията са – ТВ Алма Матер, СРОКСОС, ПРИЗИВ, Студентски съвет към Факултета по журналистика, НПСС, Сдружение на младите учени “Cogito”.

В деня преди дискусията – 14 януари, младежки организации ще проведат национален протест пред Народното събрание от 11:00. Преди това организаторите се събират в 10:00 пред зала “Христо Ботев” в Студентски град. Повече информация за събитието има на този адрес.