Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Диалогът между Европа и Азия - своеобразно предизвикателство към науката и технологиите

   
Диалогът между Европа и Азия - своеобразно предизвикателство към науката и технологиите

В ректорския кабинет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. дмн. Недю Попиванов, зам. ректор по научна и международна проектна дейност, прие президента на Института за наука и технологии „Gwangju” - Jung-Ho SONU, Ph.D.

Проф. Попиванов представи накратко областите, в които Софийски университет „Св. Климент Охридски” има проектни споразумения с университети от различни точки на света и изрази готовност да работи в посока - изграждане на дълготрайни и стабилни връзки с Института за наука и технологии „Gwangju” – както в обмена на студенти и преподаватели, така и в областта на научните изследвания и технологии. Подаръкът, който поднесе на делегацията, също беше тематичен – книгата „Джон Атанасов – Електронният Прометей”.

Проф. Сону остана впечатлен от мащабите, историята и традициите, залегнали в основата на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Той с удоволствие се потопи в историята на славянската азбука, светите братя Кирил и Методий и техните ученици, сред които и Св. Климент Охридски - първият епископ, проповядвал на старобългарски език.

Коментари

Влез, за да коментираш.