Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дарение за Центъра за източни езици и култури

   
Дарение за Центъра за източни езици и култури

В резултат на щедрото парично дарение от страна на Посолството на Република Турция и на Турската агенция за сътрудничество и развитие, катедра Тюркология към Центъра за източни езици и култури посрещна новата учебна година с ремонтирани и преоборудвани кабинети.

Н.Пр. Мехмет Гюджюк, посланик на Република Турция, се увери, че студентите ще учат в много уютна и творческа обстановка, а в сериозната им работа за усвояване на турския език ще им помагат и 15 нови компютри, закупени от същите дарени средства.

Проф. дхн Иван Петков – Зам.-ректор на СУ, връчи в знак на благодарност на Н.Пр. г-н Гюджюк Почетен плакет на Софийския университет и дарителска грамота. Той увери, че добросъседските, топли отношения, уважението между двете страни и взаимното опознаване на културите ни, би могло само да бъде от полза на българския и турски народ.

От своя страна Н. Пр. Мехмег Гюджюк заяви, че ще съдейства обмена на студенти и преподаватели да продължи и доставянето на нови книги и периодика да остане добра практика, както и досега.

Гости на тържеството бяха г-жа Мехмет Гюджюк, доц. Петя Янева - Декан на ФКНФ, представители от Посолството на Република Турция и студенти от специалност Тюркология.

Събитието завърши с чудесен концерт на танцовия ансамбъл от Yeditepe Universitesi, Истанбул, които са на гости на ЦИЕК в рамките на обменна програма между двата университета.