Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Да живее ЮФ!”

   
„Да живее ЮФ!”

С пламенно слово проф. д-р Тенчо Колев – декан на Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, изпрати Випуск 2010.

Проф. Колев говори за двете фундаментални причини, които са повод за настоящето събитие. Първата - това е благородният избор, свързан с решаването на конфликти, както в обществото, така и в международните отношения, посвещаването в една професия, която е следствие на един от най-цивилизованите избори на човечеството, а именно – създаването на честна, безпристрастна и обективна страна, която да решава споровете между човеците. Втората фундаментална причина е изборът на Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Деканът на Юридически факултет не пропусна да отбележи факта, че този избор не е лесен – през цялото време бъдещите юристи и дипломати ще се сблъскват и ще решават мъчителни въпроси, винаги пред тях ще стои проблема да съчетаят истината и справедливостта, а понякога ще им се налага да премълчават истината в името на справедливостта. Проф. Тенчо Колев напомни за нападките срещу себе си и семейството си, срещу ръководството, лъжи и нападки от най-долен вид, но да се посяга срещу самия Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” определи като кощунство и тези лъжи, повторени хиляди пъти не биха могли да се превърнат в истина. В кореспонденция с мисълта на Ричард Бърнщайн - “Интернет и култът му към анонимност осигуряват имунитет на всеки, поискал да сподели мнението си за някого. В този смисъл интернет е морално най-деформираното приложение на концепцията за свободата за изразяване”, той се обърна към абсолвентите с думите – „Бъдете блогери, но не бъдете глогери!”.

Сред бурни аплодисменти деканът мина между редиците на 272 аудитория и разпръсна цветя сред завършващите с молба да ги съберат и да ги дадат на упълномощено от тях лице, което да ги положи пред патрона на Университета – Св. Климент Охридски. Проф. Колев се върна назад във времето и си спомни лозунга „Да живее ЮФ!”.

Коментари

Влез, за да коментираш.