Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Църквата и европейската култура

   
Църквата и европейската култура

Снимка: http://sitemaker.umich.edu

Софийски университет "Св. Климент Охридски", Министерство на външните работи и Държавен културен институт имат удоволствието да Ви поканят на лекцията на проф. Фабрицио Мастрофини - "Църквата и европейската култура".

Повод за събитието е навършването на 20 години от установяването на дипломатически отношения между България и Ватикана и 30 години от провъзгласяването на Св.Св. Кирил и Методий за съпокровители на Европа.

Проф. Фабрицио Мастрофини е главен редактор към Радио Ватикана, доцент по комуникации към Института "Кларетианум", есеист.

В сферата на експертната и научната му дейност са комуникациите, мултимедийните похвати и езици, дейността и развитието на католическата църква в Италия и по света. Подготвя и реализира телевизионните предавания, посветени на дейността на Папата, които са предоставени в онлайн пространството на официалната интернет страница на Радио Ватикана и излъчвани по католическите телевизии.

Участник в многобройните апостолически пътувания по целия свят на Папа Йоан Павел ІІ и Папа Бенедикт ХVІ.

Автор на редица книги, посветени на дейността на Църквата: "Геополитика на католическата църква", "Ратцингер за невярващите", "Комуникацията - социална дейност", "Инфо-етика" и др.

Моля да потвърдите присъствието си на тел.: 02/807 64 35

e-mail: smihaylova@mfa.government.bg

8 юни 2010 г. от 16 часа

в Аулата на Софийски Университет "Свети Климент Охридски"

Коментари

Влез, за да коментираш.