Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Бумът на латиноамериканския роман” – лекция на Хуан Хесус Армас Марсело

   
„Бумът на латиноамериканския роман” – лекция на Хуан Хесус Армас Марсело

Хуан Хесус Армас Марсело

В Конферентната зала на Софийския университет се състоя публична лекция на писателя Хуан Хесус Армас Марсело. Тема на изложението на известния испански автор беше бумът на латиноамериканския роман.

На събитието, организирано от катедрата по испанистика и португалистика във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет и посолството на Испания в София, присъстваха посланикът на Испания, директорката на Института "Сeрвантес" в София, испански и латиноамерикански дипломати, известни български испанисти. Гост на събитието беше и изтъкнатият мексикански писател Алберто Руй Санчес. Лекцията е част от Майските дни на културата.

1

След лекцията студентите от четвърти курс на специалност „Испанска филология” представиха заснетия и изработен от тях видео клип, с който се надяват да привлекат студенти от испански университети в най-старото висше училище в България в рамките на европейската програма за академична мобилност „Еразъм”.

Хуан Хесус Армас Марсело е испански писател, есеист и журналист.

Ръководител е на съществуващата отскоро катедрата „Варгас Льоса“ към Фондация „Виртуална библиотека Мигел де Сервантес“.

2