Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Българската духовност не е свързана с кризата на американските банки и не зависи от членството на България в Европейския съюз”

   
„Българската духовност не е свързана с кризата на американските банки и не зависи от членството на България в Европейския съюз”

Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – проф. дин Иван Илчев, откри представянето на книгата на Нихело Немо - "Легенди за Рим. Етюди от Италия".

Специален гост на събитието беше Негово Високо Преосвещенство Януарюш Болонек, Апосотолически нунций в България.

Димитър Томов – директор на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, благодари на проф. д-р Божидар Ангелов, декан на ФНПП, който съдейства за издаването на книгата и обобщи своето въведение с думите „Българската духовност не е свързана с кризата на американските банки и не зависи от членството на България в Европейския съюз”.

"Легенди за Рим. Етюди от Италия" е илюстровано произведение, в което са включени текстове, осветляващи някои аспекти на произхода и смисъла на римската цивилизация. Съдържанието на "Легенди за Рим" е разпределено в три книги: Началата, Боговете, Чудесата. "Етюди от Италия" съдържа кратки есета за градовете Венеция, Верона, Пиза и Флоренция. Това произведение е римско по дух, но светоусещането в него е българско, защото в книгата е намерило място най-божественото чудо на Словото - делото на Светите братя Кирил и Методий - благодарение на което България става родина на източноевропейската словесност, основана върху глаголицата и кирилицата.

"Легенди за Рим. Етюди от Италия" е книга, която излиза като резултат на две експедиции-семинари, които Факултетът по начална и предучилищна педагогика осъществи в Италия в годините 2007-2008 с цел запознанство с големите достойнства с римската цивилизация. Целта на книгата е да съхрани спомените и да осмисли видяното.

Коментари

Влез, за да коментираш.