Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / 24 часa нон-стоп театрален маратон

   
24 часa нон-стоп театрален маратон

Снимка: http://www.cttheatregroup.org

На 24 април ще стартира седмото издание на "24 часа нон-стоп театрален маратон". Събитието се организира от Театър-лаборатория "Алма Алтер". Маратонът започва на 24 април 2010 в 10.00 часа със ще продължи цяло денонощие - до 10.00 часа на следващия 25 април.

За участие ще бъдат избрани около 100 души с оглед на тяхната физическа и психическа възможност да издържат експеримента, тъй като след започване на събитието участниците нямат правото да напускат пространството.

Основната цел на маратона е чрез изкуство да се създаде непосредствена близост и сцепление между изпълнители и т.нар. "публика" и да се изследват релациите на всевъзможните взаимоотношения, в които те попадат. В този смисъл това е не само артистичен, но и социален експеримент.

Освен голям брой театрални представления (някои от които ще имат своята премиера именно на това събитие), по време на маратона ще се проведат множество интеракции и случвания с участниците чрез изразните средства на различни изкуства (театър, музика, танц, изобразително изкуство). Ще се организират множество дискусии и открити дебати. Най-голямото предизвикателство е създаването на изцяло ново представление (текст, драматургия, хореография, изпълнение), започвайки заедно от нулата, в което ще се включат всички участници.

24-часовият нон-стоп театрален маратон ще бъде открит на бул. „Цар Освободител” 15 от 10:00 пред входа на Театър-лаборатория “Алма Алтер“ със заря от шампанско, коркови тапи и....

Очакваме Ви не само на откриването , но и по всяко време от тези 24 часа.

ТРОПАЙТЕ СИЛНО ПО ВРАТИТЕ!

Лица за контакти:

Зорница Антонова, координатор на “Алма Алтер”

тел.: 0886 038 033, 9308547

e-mail: almaalter@yahoo.com

www.almaalter.com

Коментари

Влез, за да коментираш.