Начало / Новини / Архив / 120 години СУ / Празнична програма

   
120-program

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

 

23 ноември, неделя

15.00 часа, Аула
Начало на Международната научна конференция “Несигурно бъдеще: университетът в епохата на глобализация, културна хибридизация и Интернет”.

15.20 часа, Аула, Зала 1 и 2
Заседания по секции.

17.00 часа, Нова конферентна зала
Кръгла маса: “Проектостратегия за научни изследвания на Софийски университет”.

 

24 ноември, понеделник

9.00 часа, Аула
Приветствено слово на Ректора проф. дин Иван Илчев.

9.20 часа, Аула
Пленарно заседание на Международната научна конференция “Несигурно бъдеще: университетът в епохата на глобализация, културна хибридизация и Интернет”.

12.00 часа, Аула
Връчване на Голямата награда за научни изследвания “Софийски университет”. Обявяване на студентските награди за есе и стихотворение и победителите от спортните състезания.

14.00 часа, Аула
Ректорите обличат своите тоги. Полагане на венци пред статуите на паметника на св. Климент Охридски и къщата музей на Иван Вазов.

15.30 – 17.30 часа
Шествие на възпитаници, преподаватели, студенти, служители, приятели, български и чуждестранни гости на Софийски университет от Ректората до Народния театър “Иван Вазов”.

17.30 часа, Народен театър
Тържествен концерт в Народния театър.

19.00 – 20.00 часа
Факелно шествие от Народния театър до Софийски университет.

20.00 часа, Ректорат
Бал с маски. Празнична програма с 4 музикални сцени, разположени на различни места. Свирят известни български групи. Уикеда, Джендема, ROOT SOULJAH, Футбол и шахмат, SENOR BUFFO&THE SYNCHRONIZERS, Габана, Конкурент, Awake, P.I., Елинор, джаз: BIG BAND на Националната музикална академия.

 

25 ноември, вторник

9.00 часа, Централно фоайе
Откриване на мемориална плоча на седмината основатели на Софийския университет заедно с посланиците на страните, в които са учили

9.00 часа, Аула
Връчване на наградата за млад учен на Софийски университет. (Наградата ще бъде връчена от кмета на София Бойко Борисов.)

9.15 часа, Аула
Церемония по връчване титлата Доктор хонорис кауза на Софийски университет на проф. д-р Симон Вейл, бивш председател на Европейския парламент.

10.00 часа, Аула
Валидиране на пощенска марка по случай 120-годишнината на Софийския университет.

10.20 часа, Аула, Зала 1 и 2
Пленарно заседание по секции.