Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Конкурс за улично изкуство по проект от „От Сиво в Красиво“

   

Срок за кандидатстване: 15 юни 2023 г.

 

София Мел стартира отворен конкурс за улично изкуство за проект от „От Сиво в Красиво“.

Този отворен конкурс има за цел да насърчи и вдъхнови всички талантливи дизайнери да създават улично изкуство и да облагородят облика на девет от силозите ни разположени в град София.

 

София Мел стартира нова проект, отворен конкурс за улично изкуство под мотото „От Сиво в Красиво“! Главната цел на проекта е да подобри околната среда около мелницата и да създаде градска цветна зона, като трансформира 9 силоза в шедьоври на градските графити артисти.

Конкурсът за дизайн стартира на 15 март 2023 година и приключва на 31 юли 2023 година. Съгласно условията за регистрация, кандидатите трябва да са български граждани, навършили 18 години, да имат силна страст към дизайна, да проявяват интерес към уличното изкуство и да желаят да бъдат част от този колоритен проект.

От регистрираните участници се очаква да представят своя уникален дизайн, вдъхновен от сплотеността като основна концепция. Дизайнът трябва да отговаря на, но да не се ограничава, емоции като ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ и ГРИЖА и символи като ОСНОВНА СЪСТАВКА, СЛЪНЦЕ и ПРИРОДА.

Дизайнът не трябва да съдържа хора, а използване на пастелни цветове, като е силно препоръчително наличието на цветове от палитрата на София Мел.

За регистрация се очаква участниците да изпратят дизайна заедно с кратко писмено обяснение на grey2great.sofiamel.bg. При изпращане, те трябва да въведат валидни лични данни и данни за контакт.

Изборът на най-добрите три дизайна ще бъде направен от жури заедно с резултатите от публичното гласуване, насрочено от 1 до 30 юни и публикувано до 10 юли 2023 година.

Първите три дизайна, според гласовете на публиката и финалната селекция на журито, ще бъдат наградени с ценови награди съответно 3 000 лв., 2 000 лв. и 1 000 лв.

Изпълнението на дизайна ще бъде осъществено с подкрепата на Fine Art Factory, но авторите на печелившите дизайни са добре дошли с присъствието си, за да наблюдават целия процес и ако желаят да участват във time-lapse видео.

За повече информация посетете grey2great.sofiamel.bg и се присъединете към проекта от „Сиво в Красиво“. Заедно можем да го направим по-добър.

Помисли. Нарисувай. Сподели. Спечели.