Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за докторанти / Архив / Конкурс "Моята теза в 180 секунди"

   

Срок: 30 април 2021 г.

 

Университетската агенция на Франкофонията и Френският институт в България организират третото издание за България на конкурса "Моята теза в 180 секунди". Целта на конкурса е да даде възможност на настоящи или защитили през изминалите две академични години докторанти франкофони, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително и атрактивно изложение на френски език, на проблемите, по които работи. Конкурсът "Моята теза в 180 сенунди" предоставя на участниците уникалната възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне и популяризиране на докторантската форма на обучение.

Конкурсът също така представлява начин за запознаване с българска научна продукция, както и за засилване на контактите, и обмена между научните среди и обществото.

Конкурсът "Моята теза в 180 секунди" е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008 г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като вече има издания в повече от двайсет държави.

Победителят в националния финал на 8 юни ще представя България на международния финал, който тази година ще се проведе през есента в Париж, Франция. За участие в този финал, на победителя ще бъде осигурен професионален коачинг и допълнителна езикова подготовка. Ще бъдат раздадени награди и за първо, второ и трето място, както и награда на публиката.

 

Цялата необходима информация за конкурса може да научите на сайта на УАФ:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/concours-ma-en-180-secondes-en-bulgarie-edition-2021/

 

Записванията стават на адрес: mt180-bulgarie@auf.org / тел. 02 423 48 05