Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за докторанти / Архив / Конкурс "Моята теза в 180 секунди"

   

Срок: 30 март 2018 г.

 

novo logo-auf-jpg-2008-08-rvb

 

Университетската агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт организират за първи път в България конкурса "Моята теза в 180 секунди". Той има за цел да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително изложение на френски език, на проблемите, по които работи.

Конкурсът "Моята теза в 180 сенунди" предоставя на участниците уникалната възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне и популяризиране на докторантската форма на обучение.

Конкурсът е и начин за представяне на българската научна продукция и засилване на контактите и обмена между научните среди и обществото като цяло.

Конкурсът "Моята теза в 180 секунди" е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008 г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като през 2017 г. вече има издания в 15 държави.

Победителят в българското издание ще представлява България на международните финали в Лозана през септември тази година.

 

Колегите, които биха проявили интерес да участват, могат да намерят цялата необходима информация на сайта на УАФ:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/these-180-secondes-concours-bulgarie/

 

Както и във Франкофонския център на Софийския университет, Ректорат, Северно крило, 4ет.,
Антена на УАФ България,
Петър Топарев
тел. +359 2423 48 05

peter.topareff@auf.org