Начало / Новини / Календар / Ден на корейската култура

Аула, Ректорат и ЦИЕК

На 14 април 2024 г. за осми пореден път ще се състои Денят на корейската култура, организиран от студенти от катедра „Кореистика“ в Центъра по източни езици и култури към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието ще се проведе от 12 до 16 часа Центъра по източни езици и култури към Софийския университет и от 18.00 ч. в Аулата в Ректората.

Тази година събитието е под надслов “Пролетна Любов“ (봄의 사랑) – „Как корейците обичат през пролетта“. Празникът ще обхване различни аспекти на корейската култура - от корейска кухня, традиционна и съвременна музика и танци. Събитието има за цел да привлече не само студенти, но и всички ентусиасти на тема Корея, предлагайки им възможността да се запознаят с автентичната и уникална културата на страната отблизо.

И разбира се - главната тема на деня - любовта, която корейците изразяват с техните пролетни празници, посветени на разнообразните и многобройни изрази на всичко, свързано с любовта. Самият празник е избран да бъде на дата, на която корейците честват един от многото им гореспоменати празници – Черният ден. Гостите на Денят на Корейската култура ще имат възможността да разберат повече за него и за всички любопитни факти около магията на любовта в Корея, както и за още много завладяващи факти за Корея.

Организаторите с нетърпение очакват гостите на празника да се потопят в духа на любовта и да разгледат всички интересни дейности, които ще бъдат представени в тематични стаи, работилници, щандове и за завършек - сценично представление."

 

휴_Poster_Pechat

Снимки от Деня на корейската култура 2023:

1-1
2
4
3