Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Знамето на българското образование е и ще си остане Софийски университет

   
Знамето на българското образование е и ще си остане Софийски университет

На официална среща с Ректора на Софийски университет – проф. дин Иван Илчев, председателят на съвета на директорите на фирма „Манджуков” ЕАД – Петър Манджуков, получи Свидетелство за дарение на книги на обща стойност 3440 лв.

Петър Манджуков е български бизнесмен, посветил своя труд, своите средства и познания на благородната цел – да запазим националната си самобитност и характер в условията на Обединена Европа. Сред всичките над 200 броя книги присъстват популярни заглавия като Ицхак Рабин – „Мемоари“, Маргарита Арнаудова, „В сянката на финансовата криза”, както и книги на издателство „Сивас”. Дарението му ще бъде високо оценено, а споменът за доброто дело ще тече през поколенията.

Проф. Илчев и г-н Манджуков обсъдиха възможно сътрудничество в различни области, сред които съдействието за създаване на Български Културен институт в Рим. Въпреки, че не е възпитаник на Университета той подчерта, че "знамето на българското образование е и ще си остане Софийски университет".

Коментари

Влез, за да коментираш.