Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Журналистика в стила на "Гардиън" - семинар във ФЖМК

   
Журналистика в стила на "Гардиън" - семинар във ФЖМК

Семинар за журналисти "Има такава журналистика. Как да разследваме и отразяваме природата, здравето и действията на бизнеса и политиците в стила на Гардиън?".

Пол Браун, бивш кореспондент по околна среда в британския "Гардиън" и Павел Антонов, главен редактор на англоезичното списание "Green Horizon" в Будапеща, ще бъдат лектори на семинара, организиран с подкрепата на британската фондация „Гардиън“. Двудневният семинар започва на 27 април и цели да обозначи качествената журналистика на "Гардиън".
Семинарът ще обхване практически техники и методи за изработка на качествен журналистически продукт и положителен обществен резултат. Участие ще вземат и утвърдени български журналисти, които ще представят опита си от прилагането на тези техники и методи у нас, ограниченията при разследването на теми, засягащи финансови и бизнес интереси и начините да се прави честна и качествена журналистика в българските редакционни реалности.
Подкрепа за осъществяване на замисъла оказват също: Катедра „Радио и телевизия“ към Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“; Британският съвет в София; фондация „Гардиън“ - Лондон и др.
Организаторите предлагат участниците в семинара и дискусия на чаша английски чай в Британския съвет на 27 април 2012 г., от 18,00 ч. вечерта, на тема „Промяна на климата, природата и законите: как да се предпазим от икономическия натиск над журналистиката?“
27 и 28 април 2012 г., зала 61, от 9 часа.

Коментари

Влез, за да коментираш.