Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Завърши випуск 2014 на Факултета по педагогика

   
Завърши випуск 2014 на Факултета по педагогика

Доц. Бончо Господинов

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 220 бакалаври и магистри от випуск 2014 на Факултета по педагогика получиха своите дипломи за завършено висше образование. Абсолвентите, завършващи с отличен успех, са 5. На церемонията присъстваха зам.-ректорът на СУ проф. дбн Румен Панков, деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Бончо Господинов, преподаватели, близки и приятели на абсолвентите.

Доц. Бончо Господинов, декан на Факултета по педагогика, поздрави събралите се в Аулата и отбеляза, че денят е едновременно хубав, но и малко тъжен. Хубав, защото преподавателите изпращат с много обич и благодарност своите студенти, но и тъжен, защото вече няма да бъдат заедно.

„На днешния ден всички вие се радвате, защото излизате от вратата на Университета и тръгвате по своя професионален път в области, които са важни за всички в обществото. Ще упражнявате професии, които са много необходими и много човешки”, каза доц. Господинов.

1

Той призова абсолвентите да следват житейския си път, но да не пропускат да проверят какво носят със себе си. „Носите ли прекалено много лоши мисли за себе си? Усещате ли тежестта на страховете си, безпокойството, тъгата? Изгърбили ли сте се от товара на прегради и психологически ограничения, които ви пречат да общувате свободно и открито? Носите ли в себе си раните от приятели и близки? Не мъкнете ли тонове от грешки на другите около вас? Всеки от нас е свободен да избира мислите си, които управляват живота му”, каза доц. Господинов и пожела на всички личният и професионалният житейски път да е дълъг и успешен, а вървейки по него, да мислят само добри неща за себе си и за другите около тях.

2

От името на абсолвентите приветствие отправи Кристияна Стойчева, която поздрави своите преподаватели и колеги: „Гордея се, че съм възпитаник именно на този университет и на точно този факултет“, каза тя и заяви пред аудиторията, че най-ценното нещо за нея в Алма матер, са всички преподаватели, които през времето, прекарано в университета, са вдъхвали кураж на своите студенти и са им помагали да сбъдват мечтите си. Ценно е и това, че през годините всички са открили не просто колеги и състуденти, не просто хора, с които да прекарват част от времето и деня си, а съмишленици и съидейници.

3

Кристияна Стойчева

От името на ректора на Софийския университет приветствие към абсолвентите на Факултета по педагогика поднесе заместник-ректорът на СУ проф. Румен Панков. „Днешният ден бележи връх във вашето развитие. Връх, който, мисля, че си давате сметка, че няма да е нито най-високият, нито най-стръмният от върховете, които ще трябва да преодолеете в своя живот. Надявам се обаче, че годините, които сте прекарали тук, в Софийския университет, са ви подготвили добре, така че успешно да преодолявате всички трудности, които ще се появят във вашия жизнен път“, каза проф. Панков и обяви випуск 2014 г. за закрит. Заместник-ректорът връчи на отличниците диплома за завършено висше образование и златна значка.

4