Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Запознайте се с FASTER

   
Запознайте се с FASTER

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим на представянето на проекта FASTER, което ще се състои днес от 18.00 часа в Зала 1 на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Можете ли да научите счетоводната теория ЛЕСНО и едновременно с това да получите нужния практически опит? Обикновено отговорът е НЕ. Може би сте изучили няколко или повече счетоводни курсове по време на следването си, но Ви липсва практически опит. Може би сте изучавали други науки, но са Ви необходими и счетоводни знания. Как се прилагат счетоводните принципи? Как се изготвя счетоводен баланс? Как да се анализира отчета за приходи и разходи?

Идеята, която е залегнала в изграждането на платформата FASTER е да помага на хората да разберат счетоводната наука и в същото време да я прилагат на практика по достъпен начин и постепенно в една виртуална счетоводна среда. Потребителят на платформата FASTER е изправен пред реални счетоводни и финансови проблеми и е напътстван до тяхното решение чрез серия от упражнения и тестове за самооценка. Платформата замества типичното обучение в аудитория, тъй като достъп до нея може да се осъществи навсякъде и по всяко време -благодарение на интернет. И това не е всичко…

Платформата FASTER цели също да повиши трудовата мобилност на счетоводните специалисти в Европейския съюз. Вярваме, че мобилността на европейските граждани, които искат да работят в чужбина, изисква не само счетоводни и финансови знания, но също така и обучения за национално присъщите особености, както и запознаване с местните условия (закони, терминология, данъци, етика и т.н.) Ето защо FASTER дава възможност за публикуване на автобиографии и международно търсене на работни места.

Коментари

Влез, за да коментираш.