Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Втора Национална Лятна академия по спешна медицина”

   
„Втора Национална Лятна академия по спешна медицина”

„Асоциация на студентите по медицина в България – Софийски университет”, организира за пореден път на територията на Р. България „2-ра Национална Лятна академия по спешна медицина”.

Откриването ще се състои на 14 юли 2012 г. /събота/ от 12:00 ч.. в Аулата на Университетска болница „Лозенец” етаж 4.

Проектът е инструмент за изпълнение на приоритетите на “Комитет по Обществено здраве” при АСМБ - СУ. Той се базира на отчетените потребности на студентите медици в страната и е в синхрон с приоритетите на АСМБ - СУ. Провежда се за втора поредна година, в разширен формат поради отчетените отлични резултати, ползи и големия интерес на студентите по медицина в страната при предходната академия.

Проектът е насочен към студентите по медицина от всички медицински университети и факултети в страната. Провеждането на лятната академия по спешна медицина се налага от необходимостта за придобиване на практически умения при овладяване на спешни състояния, застрашаващи човешкия живот, както в доболничната, така и в болничната помощ.

Отчетените отлични резултати, ползи и големият интерес на студентите по медицина в страната, са причината проектът да се разшири в национален мащаб и да се проведе за втора поредна година, вече под формата на Национална лятна академия по спешна медицина.

Участие във II-та Национална лятна академия по спешна медицина’2012 ще вземат 120 студенти по медицина от цялата страна. Академията ще започне с двудневен обучителен модул в УБ “Лозенец“ - София, състоящ се от теоретични и практически занятия, които ще се проведат от лекари-анестезиолози и водещи специалисти в областта на спешните състояния, след което всеки участник, по предварително определен график, ще стане част от екип на Спешна медицинска помощ и Противошокова зала в градовете Пловдив, Варна, Бургас и София, в рамките на една седмица.

Нашият проект се радва на широка партньорска подкрепа от страна на Медицинския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, АКТАВИС-България, Университетска болница „Лозенец“, Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски“, ВМА-София, МБАЛ-Бургас, МБАЛ-Пловдив, УМБАЛ-Варна, националната Асоциация на студентите по медицина в България и Центровете за спешна медицинска помощ в Бургас, Пловдив, Варна и София.