Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Връчиха наградите на победителите в националния конкурс по програмиране – Code IT

   
Връчиха наградите на победителите в националния конкурс по програмиране – Code IT

Всички финалисти студенти са възпитаници на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“

Днес в Националния Политехнически музей се проведе церемония по награждаването на финалистите в националния конкурс по програмиране Code IT, организиран от Мусала Софт.
12 са финалистите, преминали последния кръг от конкурса. Сред тях има ученици и студенти. Всички студенти финалисти са възпитаници на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Официални гости на церемонията бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, Роман Василев, министър за развитие на електронно правителство; посланикът на Република Полша в България Н. Пр. Лешек Хенсел, Петя Евтимова, зам-министър на образованието, младежта и науката; професор Яцек Коронацки, директор на института по „Компютърни науки“ към Полската академия на науките, ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дин. Иван Илчев, Пшемислав Денбиак, гуру в областта на състезателното програмиране, както и представители на елитни образователни и научни институции, браншови организации и бизнес партньори.
Президентът Плевнелиев поздрави талантливите младежи и организаторите на конкурса и изказа мнението си, че сътрудничеството между университетите и бизнеса е важно за българската икономика. Той изрази и гордостта си от конкурса по програмиране Code IT, който е ясна заявка и покана за вдигане на летвата. „Убеден съм, каза президентът, - че много от вас ще получат покани да учите в чужбина, но силно се надявам да се реализирате тук!“.
Заместник-министърът Петя Евтимова прочете приветствено слово от името на Николай Милошев - Министър на образованието, младежта и науката. Н. Пр. Лешек Хенсел подчерта задоволството си от успешното сътрудничество между Полша и България в областта на информационните технологии, още повече, че и в двете страни има специалисти на световно ниво.

Финалистите получиха диплом от президента Росен Плевнелиев и множество награди.

Ето и техните имена:

  1. Веселин Георгиев – София
  2. Ивайло Странджев – София
  3. Георги Георгиев – София
  4. Даниел Дакев – Плевен
  5. Владислав Харалампиев – София
  6. Тодор Бончев – Враца
  7. Енчо Мишинев – Ямбол
  8. Елица Банкова – Плевен
  9. Пано Панов – София
  10. Здравко Бейков – София
  11. Александър Георгиев – София
  12. Симеон Стойков – Ямбол