Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Внимавайте да не попаднете в Черния списък

   
Внимавайте да не попаднете в Черния списък

Вчера в Центъра за кариерно развитие на Софийски университет се проведе практическо обучение "Подготовка на документи за кандидатстване за работа и стаж". Освен координаторите на ЦКР в обучението се включиха и консултанти от “Manpower”.

В началото на обучението се оказа, че има няколко студента подали заявление за участие, които не са се явили – без да предупредят, така има голяма възможност да попаднат в Черния списък, предупредиха специалистите. А когато става дума за него – конкуренцията между HR-те се превръща в спортсменско сътрудничество. „Имали сме фрапиращи случаи – споделя Елена Войнова – случвало се е човек не само да не идва на интервю, но да му връщаме обаждане и той да затваря“.

Сред темите в обучението бяха: грешките при изготвяне на CV, селекцията на данните от личния опит и трудовия стаж за всяка конкретна позиция, писането на мотивационно писмо и невербалната комуникация по време на интервю. По-голямата част от времето мина в практически упражнения, като групата имаше възможност да се запознае с най-различни примери от практиката, както от страна на кандидатстващите за работа, така и от страна на HR – специалистите.

Необходимостта от дискусии между HR-специалистите и студентите се оказва все по-голяма, тъй като действително голяма част от неуспехите при кандидатстване за работа се дължи на непрофесионално подготвени документи и непреценено изграждане на имидж по време на интервю.

Махнете бижутата, закопчайте деколтетата, свалете щампите, влезте в пастелната гама и с най-голямата си усмивка се доверете на човека отсреща, за да ви се довери и той!

За повече информация и консултации:

9308 486; 9308 563

Център за кариерно развитие на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Коментари

Влез, за да коментираш.