Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Виртуалното инженерство - иновативен начин на мислене за ефективни инженерни решения

   
Виртуалното инженерство - иновативен начин на мислене за ефективни инженерни решения

На 18 октомври 2012 г. от 18:30 часа в зала №224 в Ректората ще се проведе първата среща от серията „BCWT среща лидерите”, организирана от Български център на жените в технологиите.

Гост- лектор е проф. д-р инж. Живка Овчарова, Директор на Изследователския център по компютърни науки FZI в Карлсруе, Германия. Тя ще говори на тема :
„Виртуалното инженерство - иновативен начин на мислене за ефективни инженерни решения”
Проф. Овчарова е забележителен авторитет в областта на виртуалното проектиране и учен със значим международен принос за развитието на крос –дисциплинарното знание. Тя ръководи вече десет години Изследователския център по компютърни науки FZI в Техническия университет в Карлсруе, развивайки стратегически концепции, инициирани от промишлеността за развитието на ИТ инструменти и услуги, трансфер на знания и технологии през целия иновационен цикъл за различните области на приложение като автомобилна индустрия, здравеопазване, енергетика, производство и логистика.

Коментари

Влез, за да коментираш.