Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Випускниците на Стопанския факултет на СУ получиха своите дипломи

   
Випускниците на Стопанския факултет на СУ получиха своите дипломи

Днес в Аулата 160 магистри и бакалаври от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ получиха своите дипломи. На официалната церемония присъстваха Максим Иснар - представител на посолството на Франция и Фарида Джелал - декан на факултета по Икономически и социални науки в Университет Лил 1.

Официалната церемония по връчването на дипломите бе открита от декана на Стопанския факултет на СУ доц. д-р Тодор Попов. Той поздрави випускниците и заяви, че дипломирането е една особена равносметка за няколкогодишния труд, положен както от студентите, така и от преподавателите. Доц. д-р Попов сподели, че е оптимист по отношение на бъдещото професионално развитие на випускниците най-вече защото вижда резултатите от бившите възпитаници на Стопанския факултет. „Сред тях не ми е известно да има безработни или неудачници. В по-малка или в по-голяма степен, всички са успели.“

Деканът акцентира в словото си върху две важни неща. Той посъветва младите специалисти винаги да помнят, че истинският успех никога не се постига индивидуално. Дори индивидуалният успех е плод на колективни натрупвания: „Големите, значимите, трайните успехи се постигат тогава, когато се работи в екип. От една страна това означава да разчитате и подпомагате тези колеги, които са около вас – в корпорацията, във фирмата, държавното учреждение. В широк смисъл думата екип означава нашето общество като цяло. Истинските големи успехи са немислими без успехите на обществото като цяло“.

„Най-сигурната рецепта за успех в истинско професионално развитие е продължаващото учене. И не просто продължаващото учене, а ученето по-бързо от останалите. Не забравяйте това – тези, които го правят по-бързо от останалите, имат по-сериозни, по-трайни индивидуални успехи!“, беше вторият важен съвет, който доц. д-р. Попов даде на завършващите студенти.

Заместник-ректорът проф. дфн Анастас Герджиков сподели оптимизма за бъдещето на младите специалисти от Стопанския факултет и ги посъветва да търсят работа, която биха обичали.

Завършващите възпитаници на Стопанския факултет бяха поздравени от проф. Фарида Джелал, която изрази задоволство от съвместната работа на френските преподаватели с българските студенти. „За мен е голяма чест да присъствам на това тържествено връчването на Диплома лисанс по икономически науки и управление на френските дипломанти в СУ, което е пето по ред и е резултат от сътрудничеството между университета Лил 1 и СУ”.

„Много сме щастливи, че българските студенти вземат своите магистратури във Франция и получили отлично образование и подготовка, се връщат в България. Надявам се това сътрудничество да донесе своите положителни резултати и занапред“, допълни проф. Джелал.