Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Възможности за сътрудничество в областта на тропическата биология

   
Възможности за сътрудничество в областта на тропическата биология

На официално посещение в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ беше посланикът на Индонезия - Н. Пр. Бунян Саптомо.

Н.Пр. Бунян Саптомо и проф. дин Иван Илчев обсъдиха различни възможности за сътрудничество, като голям интерес предизвикаха магистърските и бакалавърски програми на английски и френски език, изучаващи се в Софийски университет, сред които: Право в Европейския съюз, Европейски съюз и Европейска интеграция, Биология, съвместни програми на Стопански факултет в областта на икономиката, от следващата година – Медицина и т.н. Проф. Илчев изрази желанието на Университета да си сътрудничи в сферата на тропическата биология, тропическите гори и други области, свързани с дейността и биоразнообразието в университетските ботанически градини, а също и в изучаването на индонезийски език.

Софийски университет обръща голямо внимание върху развитието на връзките си с бързоразвиващите се азиатски страни, така например Университетът има споразумения със седем от десетте най-добри висши училища в Китай, а също и меморандуми за сътрудничество с университети от Япония, Република Корея, Тайланд.