Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Университетския театър-лаборатория “@лма @лтер” с награда на международния фистивал Setkani\Encounter 2010 в Бърно, Чехия

   
Университетския театър-лаборатория “@лма @лтер” с награда на международния фистивал Setkani\Encounter 2010 в Бърно, Чехия

На 20-тия международен фестивал на театралните академии Setkani\Encounter 2010 в гр. Бърно, Чехия, студентката Зорница Антонова, бе отличена от журито с награда за най-добра актриса, най-експресивни движения и сценично присъствие в представлението „Орфей”, което групата на театър-лаборатория „@лма @лтер” представи пред публиката на фестивала.

Постановката впечатли не само журито, но и публиката, която в стила на „@лма @лтер” се превърна в участник в спектакъла, който бе представен 2 пъти за зрителите.

Фестивалът Setkani\Encounter се организира всяка година от Академията за сценични изкуства в Бърно (JAMU). Участие в тазгодишния фестивал взеха представители на театрални академии от 13 страни, като само 6 от тях бяха отличени от международното жури на фестивала. Във фестивала не се оценяват уменията на преподавателите, а единствено представянето на студентите участници в представленията. Театър-лаборатория „@лма @лтер” бе единственият представител на фестивала от България.

Коментари

Влез, за да коментираш.